perjantai 18. helmikuuta 2011

Mariannesuklaa mikrokakku

 

Tämä kakku on nopea ja helppo valmistaa, jos on esimerkiksi tulossa vieraita ja pika pikaa täytyisi jotain saada tai jos muuten vain haluaa päiväkahville tuoretta kakkua.

100g voita
2 kananmunaa

1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi mikrossa mikrokannussa. Lisää munat ja sekoita sen verran, että munien koostumus menee rikki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-voi-seokseen. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan. Paista kakkua 900W teholla 3,5 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.

Tämän ohjeen olen saanut tupperware edustajalta ja mikrokannu ja silikonivuoka tarkoittaa niitä tupperin juttuja. Luulenpa, että rasvan sulatus onnistuu muussakin astiassa, kuin mikrokannussa. Ja silikonivuoaksi varmasti sopii muukin kuin tupperin silikonivuoka.

Olen tähän kakkuun laittanut mariannekuula karkkeja. Joskus lisäsin ihan rouhittua suklaata vain ja voihan tässä käyttää kuivattuja hedelmiä,marjoja,pähkinöitä yms. Mielikuvitus kehiin niin hyvää tulee.
Mutta tämä todella on nopea valmistaa ja jos ei kakkua muuten mausta niin vanilja jäätelöä kyytipojaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti