keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mantelipullat

Pullat on kaikista ihanimpia lämpöisinä maidon kera. Muistuu mieleen lapsuus, kun koulusta kävellessä kotiin alkoi pullan tuoksu. Hiljaa mielessä toivoin tuoksun tulevan kotoa ja sieltä se monet kerrat tulikin! Oli ihana heittää koulureppu nurkkaan, kun keittiössä odotti herkku välipala. Tällaisen muiston haluaisin omillekkin lapsille! Pullantuoksuinen äiti!

Perus pullaohje:

5 dl lämmintä vettä
1 pala hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
100g voita
n. 9 dl vehnäjauhoja

Sekoita nesteen joukkoon kaikki muut aineet paitsi voi ja vehnäjauho.
Kun aineet ovat sekaisin sekoita jauhot pienissä erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
Lisää lopuksi pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.
Voit vähän säästää jauhoja ja lisätä ne rasvan sekoittamisen jälkeen.

Anna taikinan levätä noin ½ tuntia liinan alla peitettynä.
Leivo taikinasta pullia.

Täytteenä näissä pullissa minulla on:

n.100 g voita
1 pötkö mantelimassaa
n. 5 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria

Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella aineista kuohkea vaahto.

Jaa taikina 4 osaan. Kauli 1 osasta kerrallaan ohut levy. Levitä täytettä levyn päälle ja kääri levy rullaksi.
Leikkaa rullasta noin 3 cm levyisiä paloja. Nostele palat leivinpaprein päälle. Peitä liinalla ja anna levätä noin 30-45 min.
Tee samoin kaikille taikina paloille.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista 225 asteessa noin 10 min. (pullien koosta riippuen)

Nauti kylmän maidon kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti