tiistai 2. helmikuuta 2010

Runebergintortut

Valmistin tulevaa perjantaita varten pienen erän runebergintorttuja. En ollut koskaan aikaisemmin valmistanut niitä kotioloissa. Hyviä niistä tuli. Oli kaksi ohjetta joista koitin sitten valita paremman. Osan tein silikoniseen muffinssivuokaan ja osan sitten ihan paperisiin muffinivuokiin. Valkoisen "rinkulan" tortun päälle tein valkosuklaasta. Sen toki voi tehdä myös vesi-tomusokeri seoksesta. Tämä on hyvä ohje valmistaa vaikka kakkusia, ja päällisen voi pursottaa esim. kermavaahdolla ja siihen voi sitten laittaa koristeeksi nonparelleja tai vaikka rouhittua suklaata.

225 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
80g (1pss) mantelijauhetta
½ dl perunajauhoa
2½ dl vehnäjauhoa
3½ dl korppujauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
vadelmamarmeladia

Koristelu:
valkosuklaata

1. Voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita varovasti massaan.
4. Lisää kerma ja sekoita.
5. Pursota massaa vuokiin 2/3, paina keskelle kolo ja laita sinne vähän marmeladia.
6. Paista +200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 min.
7. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota marmeladin ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti