lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vappu munkit

Jälleen kerran sain todeta, että munkkeja kannattaisi tehdä muulloinkin kun vain vappuna. On ne vain niin hyviä! Tämä ohje on anopiltani saadusta Koti ruoka -kirjasta. Tämä kirja on muuten kaikilta osin niin hyvä, että se pitäisi olla joka kodissa.
Osan munkista sokeroin ja osan pakastin sellaisenaan. Jäiset munkit kastoin sulaan suklaaseen ja koristelin nonparellilla. Näin saa monen makuisia munkkeja yhdellä kertaa. Suklaa voi olla tummaa-, maito- tai valkosuklaata. Kaikista tulee varmasti hyviä!


Taikina:

5 dl vettä
50g hiivaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
125g rasvaa

Pinnalle:

Sokeria
suklaata

Uppopaistoon:

n. 15 dl öljyä


Mittaa muut aineet paitsi jauhot ja rasva kulhoon.
Sekoita sekaisin.
Lisää jauhoja hiljalleen pienissä erissä.
Rasva pehmeänä vasta ihan lopuksi, kun noin 4 dl on jauhoja enää jäljellä.
Vaivaa taikinaa niin, että siihen tulee sitkoa.
Anna taikinan levätä noin 20 min. ennen leipomista liinan alla.

Leivo takinasta munkkeja ja kohota ne.
Paista kohonneet munkit kuumassa ( 180 asteisessa) rasvassa.
Nosta paistetut munkit talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan ja
sen jälkeen pyöritä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti